L'inici de la temporada d'estiu, focalitzada en les vacances de Setmana Santa, ha impulsat l'aeroport Girona-Costa Brava. Durant l'abril, la terminal de Vilobí d'Onyar ha rebut 100.276 passatgers. És una xifra que gairebé multiplica per quatre la del març, quan el mes es va tancar amb 27.217 viatgers, però que encara queda lluny dels registres prepandèmia. Perquè en comparació amb l'abril del 2019, l'aeroport gironí ha rebut un 42% menys de passatgers.

Per contra, però, sí que han crescut les operacions. Aquest abril s'han fet 1.778 aterratges i enlairaments, un 23% més en relació amb el 2019. Per rutes, aquelles que han tingut més demanda són les que enllacen amb Brussel·les-Charleroi, Londres-Stansted i Weeze.

L'últim cap de setmana de març, l'aeroport de Girona donava el tret de sortida a una temporada d'estiu molt diferent a la dels dos darrers anys. A les més de vint rutes que ofereix Ryanair, aquest any també s'hi ha sumat la represa d'operació de la britànica Jet2 (que enllaça Vilobí d'Onyar amb vuit destins). A les dues aerolínies, a més, s'hi afegeixen també els vols regulars de Transavia.

I això, sumat a les vacances de Setmana Santa, s'ha deixat notar amb la xifra de passatgers. Segons recull l'estadística d'Aena, l'aeroport de Girona ha tancat l'abril amb 100.276 passatgers. La xifra és significativament més alta que la que es va registrar al març; de fet, gairebé la multiplica per quatre. Però tot i els bons registres, també és cert que encara s'està lluny dels registres prepandèmia. Perquè els passatgers d'aquest abril són un 42,8% menys dels que la terminal de Vilobí d'Onyar va rebre el mateix mes del 2019.

Si es posa el focus en les companyies, l'aerolínia de baix cost irlandesa és la que acapara la major part dels viatgers. També, perquè és la que ofereix més rutes. De tots els qui han passat per la terminal gironina aquest abril, 94.407 passatgers ho han fet amb bitllets de Ryanair.

Per rutes, aquelles que han tingut més demanda són les que enllacen l'aeroport Girona-Costa Brava amb Brussel·les-Charleroi, Londres-Stansted i Weeze. A aquestes, les segueixen la també alemanya Karlsruhe-Baden Baden, Dublín i Bristol.

Més operacions

Si en comptes dels passatgers s'analitzen les operacions, en aquest cas l'aeroport Girona-Costa Brava se situa, fins i tot, per damunt de xifres prepandèmia. Durant l'abril, la terminal de Vilobí d'Onyar ha registrat 1.778 aterratges i enlairaments. En comparació amb el mateix mes del 2021, suposen un increment de gairebé el 160%. I si es tira enrere en el calendari, i les operacions es posen en relació amb l'abril del 2019 -el darrer any precovid- l'augment se situa al 23%.

Per últim, l'estadística d'Aena també recull dades sobre el trànsit de mercaderies. Durant aquest abril, se n'han mogut 5,4 tones des de l'aeroport Girona-Costa Brava.

Les dades de passatgers d'aquest abril fan que, en l'acumulat de l'any, hi hagi hagut 154.443 viatgers que hagin passat per la terminal de Vilobí d'Onyar per enlairar-se o aterrar des d'aquí. La xifra es troba un 46,3% per sota en comparació amb el mateix quadrimestre del 2019.