Diari de Girona

Diari de Girona

«Les democràcies han de tenir por de la intel·ligència artificial?»

El filòsof i assagista basc, Daniel Innerarity, obre aquesta tarda un cicle de seminaris de la UdG sobre «consideracions ètiques i d’impacte» al voltant de l’ús de «la IA en la presa de decisions»

Daniel Innerarity (Bilbao, 1959). | LNE

El catedràtic de Filosofia Política, articulista i assagista basc, Daniel Innerarity, obrirà avui el cicle de seminaris de la Càtedra Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de la Universitat de Girona que tenen com a objectiu reflexionar sobre les «consideracions ètiques i d’impacte social connectades amb l’ús i implantació de la IA en la presa de decisions». Amb set conferències en línia, la primera avui d’Innerarity i l’última el mes de novembre amb Ana Valdivia (King’s College), el cicle intentarà resoldre el dubte de si la Intel·ligència Artificial «ens treu poder de decisió o, tot al contrari, ens el reforça».

La xerrada de Daniel Innerarity, que acaba de publicar un nou llibre, La sociedad del desconocimiento, es podrà seguir de manera oberta pel canal de Youtube de la UdG (17.00). Un format obert, i gratuït, que també tindran les altres sis cites dels cicle. El 14 de juny serà el torn de Carlos Castillo, del grup de recerca en Web Science i Social Computing de la Pompeu Fabra. Les investigadores de la Universitat de Cambridge, Alexa Hagerty i Louise Hickman, protagonitzaran la tercera conferència del cicle el 19 de juliol; mentre que passat l’estiu, 13 de setembre, serà el torn la directora de l’Observatorio Nacional de Tecnología y Sociedad, Lucía Velasco. Aquell mateix mes, dia 27, hi haurà una xerrada de l’experta en inclusió, assistència a víctimes i desarmament humanitari de la UNESCO, Wanda Muñoz. L’11 d’octubre serà el torn de la directora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, Itziar de Lecuona; mentre que el 25 de novembre clourà el cicle de seminaris l’esmentada xerrada de la Investigadora postdoctoral del King’s College de Londres, Ana Valdivia.

Compartir l'article

stats