Els propers dies 3, 4, 5 i 6 de juny es celebrarà la quarta edició del Garrotxa Volcànic Walking. El festival de senderisme a la Garrotxa engloba 24 activitats per descobrir el patrimoni natural i cultural de la comarca, de la mà de guies locals.

Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia organitzen la iniciativa, emmarcada en els Festivals de Senderisme dels Pirineus. La seva finalitat és promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu. Els preus són inferiors als habituals i són una oportunitat per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de tot el Pirineu.

La principal novetat d’aquesta edició en el conjunt dels 12 festivals que es porten a terme als Pirineus de maig a octubre, és el «passaport» dels festivals, una iniciativa que vol afavorir l’assistència a més d’un festival i, per tant, conèixer altres comarques.

Entre les activitats guiades, es podrà gaudir de les postes de sol des del cim del Puigsacalm, itineraris entre volcans, colades de lava i nuclis històrics, rutes literàries, amb vistes panoràmiques, barranquisme, marxa nòrdica, banys de bosc, circuits d’orientació, visites nocturnes i observació del cel amb telescopis.