Macrooperació policial contra una banda de tràfic i cultiu de droga amb ramificacions a Girona.

Els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera han portat a terme diverses actuacions sobretot a la província i a la de Tarragona.

Ambdós cossos policials han desplegat 700 efectius sobre el terreny i s'han fet 37 entrades en domicilis i locals i s'han fet unes 50 detencions.

Aquest operatiu entre vigilància duanera i Mossos d'Esquadra ha desmantellat un grup criminal dedicat sobretot al tràfic i cultiu de marihuana a gran escala que s'havia assentat a Girona i Tarragona i que actuava per tot Catalunya. També hi ha hagut entrades en altres punts de Catalunya.

L'operació policial ha acabat amb 37 entrades i el comís de diversos tipus de droga. S'han desmantellat també algunes plantacions de marihuana.

Entre els efectius desplegats pels Mossos hi havia membres del GEI (Grup Especial d'Intervenció), de la Brimo (Brigada Mòbil), de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), de la Unitat canina i de Seguretat Ciutadana.

El dispositiu està liderat per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, que són els que han portat a terme la investigació i que avui ha culminat amb l'operació policial a gran escala.

Ha començat de forma coordinada a les sis de la matinada en diferents punts de Catalunya. El cas està sota secret de sumari.

37

Operació policial contra una banda de tràfic i cultiu de droga a Girona

Quatre arrestats a Lloret

A la província de Girona per exemple, han treballat per exemple en diverses urbanitzacions de Lloret de Mar.

Un dels punts on s'han fet almenys dues entrades i detinguts és a la urbanització del Condado del Jaruco. En una de les cases per exemple, situada al carrer Joan Miró de l'àrea residencial, els agents d'ambdós cossos han fet almenys una detenció i han localitzat marihuana.

D'altra banda, la policia també ha fet l'escorcoll d'un xalet del carrer de les Orenetes de la urbanització Serra Brava de Lloret i aquí, s'ha detingut un home. També han actuat a l'àrea residencial de Roca Grossa.

En aquest municipi de la Costa Brava s'hi han fet -a dos quarts d'onze del matí- almenys ja quatre detencions i també s'ha comissat droga, documentació i d'altres objectes.