Una organització independentista ha reivindicat el sabotatge a les vies de l'AVE al seu pas per les comarques gironines.

Aquest diumenge van cremar el cablejat del sistema de senyalització dels trens i això va afectar greument el sistema.

Aquest sabotatge va causar problemes als viatgers no només el diumenge sinó el mateix dilluns perquè es van cancel·lar trens i els passatgers de l'Alta Velocitat es van haver de desviar en trens regionals. Això va causar indignació entre els afectats.

Acció per la Independència assegura en un comunicat que ha fet públic a Telegram que van fer l'acte com a protesta pel «mal servei de les empreses operadores».

També assegura que va ser: "una acció de lluita no violenta i coordinada". A més diu que s'adreça a "Espanya pel menysteniment, la violència i la persecució que exerceix sobre Catalunya" i " al govern de la Generalitat, als partits polítics i a les entitats" i que no acataran "la rendició".

També ha informat a través de Twitter de la seva última acció

Aquesta mateixa organització va reivindicar una acció feta a l'Escala fa un mes, on es va llançar un còctel incendiari contra un supermercat, que va malmetre el quadre elèctric.

En aquest cas, segons van informar també a través de les xarxes socials i segons ells, van actuar: "en defensa dels nostres ramaders, agricultors, productors i petit comerç‼️"