La directora de Serveis Territorials a Girona de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Marta Casacuberta, ha lliurat certificats a deu parelles formades per joves de Girona i joves migrants que pretenen integrar socialment «les joves que van migrar sent menors sense referents adults».

Casacuberta va destacar a l’acte que «els joves han nodrit una xarxa de vincles sòlids i duradors que faciliten l’acollida i permeten trencar amb tabús del procés migratori», va informar el Govern en un comunicat aquest dissabte.

La iniciativa que s’emmarca en el programa europeu Includ-EU, es tracta d’una prova pilot que s’està desenvolupant simultàniament a sis Estats de la Unió Europea i que té com a objectiu la inclusió de persones migrades i la cohesió social.

A Catalunya, el projecte s’ha enfocat a l’acompanyament de noies joves que van emigrar sense referents adults i que han complert la majoria d’edat recentment, i els permet conèixer gent, establir vincles, potenciar-ne les oportunitats formatives i laborals, així com participar en activitats socials i aprendre l’idioma.

Aquests processos de mentoria també aposten per incorporar estratègies de prevenció de violència masclista; en aquest sentit, la Conselleria ha facilitat sessions formatives sobre la qüestió.

Les parelles van iniciar el procés a principis d’any i el finalitzen aquest juny, i mentores i mentorades valoren l’experiència positivament, segons el comunicat.