Diari de Girona

Diari de Girona

Els divorcis i les separacions cauen més d'un 9% a Girona

Durant el primer trimestre s'han tramitat 382 demandes de desunió · Els partits judicials de Figueres i Girona són els que concentren més divorcis

L'entrada dels Jutjats de Girona ACN - arxiu

Les dissolucions matrimonials han caigut més d'un 9% durant el primer trimestre a Girona. Durant aquests primers tres mesos de l'any s'han tramitat 382 desunions en els jutjats gironins.

La davallada de les dissolucions situa Girona per sota de la mitjana de Catalunya i Espanya. La caiguda gironina és molt més elevada: del 9%. Mentre que la catalana és del 4,35% i l'espanyola encara és menys acusada, només del 0,5% respecte al mateix període de l'any passat i es manté per tant, gairebé en les mateixes xifres. A tot Espanya, s'han registrat 25.261 demandes de dissolució matrimonial i a Catalunya, 4.289.

Les demandes presentades a Girona han estat 382. D'aquestes, les consensuades (273) han superat, com és habitual, les no consensuades (109).

D'aquestes cal dir que 8 corresponen a separacions i 374 a divorcis. Durant aquest període no s'ha hagut de tramitar cap nul·litat en cap jutjat gironí, l'any passat sí que s'havia tractat una demanda d'aquest tipus.

Les dades que ha fet públic el Servei d'Estadística del Consell General del Poder Judicial mostren com la major part dels divorcis han estat consensuats (266) i també les separacions (7).

Girona i Figueres, líders

Si analitzen les xifres per partits judicials, els jutjats de Girona són els que més demandes de divorci han rebut, concretament 123, i de les quals 85 han sigut per mutu acord. Figueres és el segon partit judicial amb més tramitació de demandes de divorcis, amb 68.

Als jutjats de la Bisbal d’Empordà i als de Blanes s'hi ha donat la mateixa situació i s’han presentat 38 divorcis

Pel que fa al registre de parella estable de Catalunya, s’han produït tres trencaments quan el trimestre de l'any anterior, en van ser cinc.

D'altra banda, els matrimonis que s'han separat n'hi ha que alguns han hagut d'arribar acords de custòdia dels fills menors d’edat (138). De tots aquests, s'ha de dir que majoritàriament han estat sense acord, amb 88 casos. D'altra banda, els tràmits de modificacions de mesures, que es demana al jutjat si es vol fer algun canvi, se n'han realitzat fins a 198. La major part de mutu acord (99)

Compartir l'article

stats