Els Mossos d'Esquadra van detenir a dos homes com a presumptes autors de trenta-un robatoris amb força, dos furts de vehicles, pertinença a grup criminal i falsificació de document públic.

La investigació es va iniciar el passat mes d'octubre, quan es va detectar un augment significatiu de robatoris amb força a establiments comercials i empreses de la zona del Gironès i Baix Empordà. Per esclarir els fets, es va crear un grup conjunt de treball entre les Unitats d'Investigació del Gironès i la Bisbal.

Es va detectar que tots aquests robatoris eren comesos per un mínim de tres autors i sempre coincidia el mateix modus operandi: es forçaven els accessos fent palanca, desencaixant persianes o fracturant vidres. A dins, forçaven màquines escurabutxaques i expenedores de tabac i sostreien caixes de pagament automàtiques, tipus Cash Keepers.

Els autors tenien una gran mobilitat arreu de les comarques gironines i canviaven sovint de mitjà de transport. També feien ús de vehicles i matrícules sostretes a vehicles de lloguer, a fi de no ser detectats per la policia. 

Els dies 8 i 9 de juny es van detenir a Girona a dos dels presumptes autors. Fruit de la investigació es desprèn que un dels detinguts va participar en quasi una trentena de robatoris amb força a establiments i empreses de Girona, Salt, Llambilles, Sant Gregori, Canet d’Adri, Cassà de la Selva, Celrà, Sant Jordi Desvalls, Juià, Viladamat, Vilablareix, Palamós, Corçà, Forallac, Serra de Daró, Palafrugell, Torroella de Montgrí, la Pera, Esclanyà i Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva. El segon detingut va participar en més d’una desena d’aquests fets.

Dels robatoris, van aconseguir quasi 50.000 euros en efectiu i van ocasionar danys valorats en més de 100.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots ells amb antecedents per fets similars, van passar el dia 10 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs.