Des d’avui i fins al diumenge, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals una campanya intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i zones urbanes. 

Coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, es desplegaran arreu del territori i es faran de manera aleatòria. Trànsit assegura que es realitzen per conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. 

El 2021, l’alcohol i les drogues van representar el 5,1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. El 2019 aquest percentatge era del 3,3%.

A més, cada any entre el 30 i el 40% dels conductors morts a Catalunya havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC).

208 denúncies al dia

En la passada campanya del 24 de febrer al 2 de març d’enguany, es van posar una mitjana de 208 denúncies diàries per positius en alcohol o drogues. Concretament, es van detectar i denunciar en aquests set dies 1.062 positius en alcoholèmia, 232 dels quals van ser penals. Convé destacar que del conjunt de proves d’alcoholèmia realitzades, un total de 15.716, un 7% van ser positives. A més, hi va haver també 394 positius indiciaris en estupefaents, un 60% del total de drogotests fets.