El ple de la Diputació va aprovar ahir inicialment les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament de bones pràctiques agràries a les comarques gironines. Es tracta d’una línia d’ajuts que el Servei de Medi Ambient va impulsar l’any passat amb una prova pilot a les Gavarres, i els bons resultats han fet que ara s’hagi decidit estendre la prova a tota la demarcació.

La iniciativa busca fer compatible l’activitat agrària i la conservació de la natura amb el propòsit d’afavorir la biodiversitat i fomentar pràctiques més sostenibles, com el manteniment de marges i l’adob verd. Les principals actuacions que se subvencionaran seran la gestió d’espais oberts, la ramaderia extensiva -incloent-hi les pastures al bosc i la instal·lació d’abeuradors-, la conservació d’elements seminaturals com marges, tanques vives o basses i sèquies, i el foment de la fertilitat del sòl.

D’altra banda, el regidor de Sarrià de Ter Quim Rodríguez (PSC) va prendre possessió de l’acta de diputat en substitució de l’exalcalde de l’Escala, Víctor Puga.