És una de les nits més curtes de l'any, però també una de les més viscudes. I aquest 2022, a més, fa d'avantsala d'un cap de setmana llarg de tres dies. Avui se celebra la revetlla de Sant Joan, una nit de petards, coca i gresca popular als carrers. I és just en aquest últim aspecte, que la majoria de concentracions se celebrin a l'aire lliure, que ja comença a aflorar un creixent interès, i fins i tot una lleugera preocupació, sobre quin temps tindrem aquesta nit i els tres dies consecutius de festa.

La revetlla a les comarques gironines: vespre i nit tranquils, sobretot a la costa

A la costa, el vespre i la nit seran tranquils amb un ampli domini del cel serè. Un bon temps per gaudir plenament de la festa del foc i de les fogueres. A l'interior, sembla que el temps també aguantarà, però hi abundaran més núvols i clarianes, i, en el pitjor dels casos, algun ruixat puntual d'estiu. Les temperatures durant la revetlla no baixaran dels 20 °C a la costa, el temps serà càlid però no sufocant. Només s'espera una mica més de fresca nocturna a les localitats del Pirineu de Girona. En definitiva, per ara els models meteorològics presenten una revetlla de temps serè, però amb algun núvol que pot fer la guitza.

Divendres arriba la inestabilitat

No serà a primera hora, sinó més aviat a mesura que avanci la jornada, però el que per ara estan mostrant els models actuals és que per divendres, Sant Joan, pot arribar tant des de l'oest una banda de precipitacions intenses a Catalunya que escombraria gairebé tot el territori, tot i que podrien quedar frenades a l'altura del Prelitoral, amb la qual cosa la Costa Brava podria esquivar els seus efectes notablement. Les temperatures no es veurien afectades, així que la sensació de xafogor a causa de la humitat augmentarà allà on afectin les pluges.