L’espectacle Clàssics, la darrera producció d’Escenaris Especials, ha rebut una aportació de 8.000 euros procedent de la Fundació “La Caixa”. L’ajuda ha permès incorporar educadors socials de recolzament a les classes. A més, l’espectacle també ha rebut la col·laboració de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Banyoles i de totes les fundacions i entitats que participen en la iniciativa.

La producció revisa textos teatrals clàssics des de la mirada de les persones amb diversitat funcional que formen part del projecte d’Escenaris Especials. De fet, les persones amb autisme, discapacitat intel·lectual o paràlisis cerebral s’han encarregat d’escollir algunes de les grans obres de la història del teatre, des de Hamlet a Fuenteovejuna, passant per El somni d’una nit d’estiu, Romeu i Julieta o Èdip rei i Antígona.

Escenaris Especials va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’aconseguir que la diversitat pugi a l’escenari. «Pensem que el teatre hauria de ser un lloc obert a tothom, totes les persones que formen part de la nostra societat tenen dret a l’expressió artística», assegura la dramaturga banyolina i directora del projecte, Clàudia Cedó. A més, afegeix que «que aquestes veus i cossos no apareguin en les ficcions actuals és una injustícia» i lamenta que «estem perdent la oportunitat de construir una cultura amb més riquesa».