El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ampliarà, a partir d’avui, el servei de bus a la Garrotxa durant els caps de setmana i festius durant l’estiu.

Es tracta d’una prova pilot que s’allargarà fins l’11 de setembre per a atendre la mobilitat turística i d’oci a la línia Clic.cat de la Garrotxa amb reserva prèvia que connecta la Vall d’en Bas, les Preses, Olot i Riudaura. Una modalitat que permet accedir als nuclis de població disseminats sense recórrer al vehicle privat i aposta per una mobilitat més sostenible i eficient. En funció dels resultats de la prova pilot, la Generalitat de Catalunya assegura a través d’un comunicat que «s’estudiarà la possibilitat d’estendre el servei, que finança el Departament, a altres èpoques de l’any».

El nou servei oferirà deu hores de connexió i 30 parades, establint nexes amb altres línies de transport públic. La particularitat del transport a demanda és que el recorregut del bus –en aquest cas, un microbús– es determina en funció de les reserves dels usuaris, de manera que «s’optimitzen els recursos i també es contribueix a reduir emissions de CO2 a l’atmosfera». El transport a demanda de la Garrotxa fa gairebé un any que està en funcionament. En els primers vuit mesos, ja ha assolit més de 3.600 persones usuàries.