Abdedaim Ch., un ciutadà marroquí detingut el 2020 a Palafrugell, ha acceptat aquesta setmana durant un judici a l’Audiència Nacional una pena d’un any i sis mesos de presó en confessar que va enaltir a Facebook el Dáesh i en concret els atemptats jihadistes del 2017 a les Rambles de Barcelona i a Cambrils. Després d’un acord de conformitat amb l’advocada defensora de l’acusat, pel qual aquest ha confessat ser autor d’un delicte d’enaltiment del terrorisme, en el judici celebrat aquest dijous a l’Audiència Nacional el fiscal ha rebaixat la seva petició de pena de tres a un any i mig de presó, la qual cosa ha acceptat Abdedaim Ch.

El jutge el va advertir que en no tenir antecedents la pena d’un any i mig de presó no serà executada però amb la condició sol·licitada pel fiscal que no torni a delinquir en els propers dos anys. Igualment ha acceptat pagar una multa de 2.400 euros, a ser inhabilitat per treballar a centres educatius durant sis anys i al tancament dels seus perfils de Facebook relacionats amb els fets.

Segons el relat de fets del fiscal, que va confessar l’acusat, que en l’actualitat té 36 anys, va difondre a Facebook missatges de promoció de la violència i el jihadisme i defensa de l’organització terrorista Dáesh. Afegia que l’acusat residia a Palafrugell, ciutat en la qual es tenia constància del desplaçament d’algunes persones a Síria per combatre en la files de Dáesh. Després dels atemptats comesos la tarda del 17 d’agost del 2017 a les Rambles de Barcelona i la matinada de l’endemà a la localitat de Cambrils, que van causar 16 morts i 140 ferits, el mateix dia 18 el condemnat va publicar a Facebook una fotografia en la qual es podia llegir: «Aquell que busqui la trobada amb déu, déu voldrà trobar-se amb ell». I el dia 19 va publicar aquest comentari: «Que la pau i la misericòrdia estiguin amb vosaltres, germans de la unicitat».