El programa CaixaProinfància de la Fundació ‘La Caixa’ posa en marxa aquest estiu campaments, colònies urbanes i centres oberts per a nens i joves que es troben en situació de vulnerabilitat, risc de pobresa o exclusió social. A les comarques gironines, l’entitat calcula que més de 250 menors s’adheriran a les activitats de lleure educatiu ofertades.

El programa CaixaProinfància, amb una dotació econòmica de prop de tres milions d’euros, facilita que més de 100 entitats socials catalanes promoguin activitats perquè els participants puguin desenvolupar valors i eines personals. L’entitat preveu que a Catalunya hi participin més de 9.000 infants i adolescents. En el conjunt de l’Estat espanyol, hi participaran més de 28.000 infants i joves de la mà de més de 320 entitats i amb una dotació superior als 8 milions d’euros.

El director general de la Fundació ‘La Caixa’, Marc Simón, assegura que «per a molts infants, aquestes activitats es converteixen en les seves úniques vacances d’estiu». Per això, detalla, «és imprescindible aconseguir que l’experiència sigui enriquidora i permeti que desenvolupin les seves capacitats i la seva confiança, que es puguin obrir a noves possibilitats i connexions, i així trencar el cercle de la pobresa».

Les activitats proposades, asseguren, aprofundeixen en diferents àmbits, des de l’esportiu al psicomotor, passant per l’artístic, el lúdic, social, mediambiental i cognitiu.