Durant quatre dies, una vintena de joves de 14 i 15 anys, segons el regidor d’Educació, Infància i Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, han creat quatre robots que es puguin desplaçar i submergir en la piscina del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

El casal de robòtica subaquàtica, que s’ha desplegat a l’escola Cassià Costal de Girona, ha col·laborat amb el Centre d’Investigació en Robòtica Submarina.

La tècnica del programa de casals d’estiu de l’Ajuntament de Girona, Jessica Aries, confessa que el grup de joves ha construït els robots des de zero i fins al final. La demostració d’aquests robots es va poder veure el passat divendres. Bertran aclaria que els joves feien la prova de si el que havien anat construint realment funcionava, teoria que reforçava el professor de l’escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Xavi Cufí. A més, Cufí afegia que els robots només havien de navegar per la piscina del centre, ja que l’activitat l’havien hagut de modular una mica, «si l’activitat hagués permès fer programació doncs haguéssim programat alguna cosa». A més, Cufí ressaltava que la idea del dia era que els robots anessin a l’aigua i naveguessin.

Una de les joves participants en la iniciativa comentava que el que més havia gaudit era la fase principal quan feien l'esbós per començar a construir els robots en qüestió, era un pas important. A més, va apuntar que en un futur l’interessaria estudiar «tot això de tecnologia, informàtica o animació en 3D, tot això m’atrau molt».