Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals realitzen aquesta setmana una campanya policial intensiva per assegurar el compliment dels límits de velocitat establerts.

Del d'avui i fins aquest diumenge 7 d’agost, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina la campanya de controls amb radars mòbils.

Aquesta es va fer també l’abril passat i en una setmana, les policies de trànsit van imposar un total de 26.869 denúncies, de les quals 26.858 van ser administratives i 11 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 3.838 conductors cada dia per excés de velocitat.

Trànsit informa que el 2021, la velocitat inadequada va representar el 17,4% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana.

Cal recordar que l’excés de velocitat, a més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que incrementa la gravetat de les lesions. Des del SCT també destaquen que una velocitat adequada permet controlar el vehicle davant qualsevol obstacle o imprevist a la via.

Des de l’entrada en vigor dels canvis en la Llei de trànsit el passat 21 de març, s’ha suprimit en els avançaments la possibilitat que turismes i motocicletes puguin superar en 20 km/h els límits de velocitat a les carreteres convencionals.