Olot i la Garrotxa confien que aquest estiu s'igualaran les dades d'ocupació turística del 2019, durant el període de vacances anterior a l'inici de la pandèmia. Les dades d'aquest juliol a Olot mostren una consolidació de les pernoctacions. Aquest últim mes s'ha omplert, de mitjana, el 55,45% de les places disponibles, una xifra similar a la del 2021 (55,75%) i 4 punts per sobre de la del 2020 (51,01%). Per un altre costat, l'ocupació turística als caps de setmana ha estat superior al 80%. De cara a l'agost, les previsions continuen essent molt bones i es preveu una ocupació mitjana del 85% i que en alguns casos es pugui arribar a la plena ocupació.

D'altra banda, el que també s'ha incrementat en aquest mes de juliol són les atencions fetes des de l'Oficina de Turisme d'Olot. Durant el mes de juliol s'han atès 2.375 persones, això representa un augment del 21,1% en relació amb l'any passat (1.961 atencions fetes durant el 2021). La majoria dels visitants que s'han apropat a l'Oficina han estat famílies (50,99%) i parelles (30,23%), principalment procedents de les comarques de Barcelona (24,59%).

La natura continua sent el principal interès de les persones que visiten Olot i la Garrotxa. La gran majoria dels visitants estan interessats en conèixer la ciutat, el volcà Montsacopa, la Moixinia i la Fageda. Els itineraris (43,87%) i les activitats en família (8,51%) han estat les activitats més sol·licitades aquest juliol. En total, des de Setmana Santa i fins al Pont de la Puríssima, s'han portat a terme, i estan plantejades, 34 visites guiades arreu de la ciutat i les zones més emblemàtiques d'Olot.

Un altre dels punts d'interès d'aquest estiu ha estat l'Espai Cràter. 3.178 persones han visitat aquest mes de juliol el nou equipament de la ciutat, que va obrir portes el passat mes de març. Amb motiu de l'època estival, l'Espai Cràter ha ofert una programació de tallers familiars i visites guiades per als mesos de juliol i agost, en total s'han lliurat 30 visites comentades a l'exposició sobre vulcanologia i al volcà de Montsacopa i 17 activitats per a infants.