Una de les darreres accions de la Brigada Activista del Salabret de l’Escala s’ha centrat aquest cop en la neteja de l’entorn de la platja del Riuet. Els voluntaris que han participat en aquesta campanya no amaguen la seva decepció en veure com les persones incíviques acumulen deixalles d’una forma incontrolada en el medi natural.

Aquest cop, les grans saques on van arreplegant tots els residus que troben, s’han omplert amb burilles de cigarreta, fils pesca, palets de plàstic, canyetes de plàstic, restes de petards, llaunes, ampolles de vidre, taps, envasos de tota mena, peces de roba, runes de la construcció i microplàstics, d’entre altres contaminants que embruten l’entorn.

Indiganció

El responsable de la Brigada Activista del Salabret, Joan Olivet, afirma que està «indignat». «Sempre que fem una neteja és simbòlica, perquè tot està molt saturat de residus», assegura Joan Olivet, que afegeix que «s’hi podria anar cada dia i seguiríem sense poder abastar-ho tot. Fem una zona cada dia, però no podem anar a tots els espais que hi ha. S’hauria de fer sempre, d’una manera continuada i a tot arreu, perquè tot està pringat», lamenta el responsable de la Brigada.