L’Ajuntament de Banyoles iniciarà el dilluns un nou pla d’asfaltatges d’aquest 2022. Aquesta actuació compta amb la novetat que s’utilitzarà plàstics de rebuig per fer un asfalt sostenible. Això suposarà una inversió de 229.055,29 euros.

El nou pla d’asfaltatges es farà en els trams més malmesos d’una desena de carrers de la ciutat, concretament de Pare Butinyà, Rafael Angelats i Juncà, Joan XXIII, Canaleta, Orient, Simó Dusay i Pere Alsius; el Camí dels Prats i la carretera de Mieres. Les intervencions s’iniciaran dilluns vinent, 22 d’agost, i s’allargaran fins al dimarts 30 d’agost, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

Aquests carrers es condicionaran amb aquest asfalt sostenible. Això aporta valor afegit al compost, ja que es fan servir plàstics que no es poden reciclar i que acabarien a l’abocador. L’alcalde de Banyoles destaca que «en aquest cas s’evidencia una vegada més el compromís de Banyoles en projectes que impulsen un nou sistema de producció d’asfaltatges més sostenibles».

Iniciativa pionera de Banyoles

Aquest tipus d’asfaltatge amb plàstics reciclats és una iniciativa pionera de l’empresa de Banyoles AMSA. Ja es va portar a terme a la ciutat anteriorment, amb l’asfaltatge del Passeig Dalmau a finals de l’any passat. Aquests plàstics que s’utilitzen per a aquest component provenen de la recollida selectiva del territori, tots aquests plàstics s’haurien destinat a l’abocador. En canvi es fonen i s’incorporen a la mescla asfàltica per pavimentar els carrers. Malgrat això, la vida útil estimada d’aquest component és la mateixa que l’asfalt tradicional, al voltant dels 20 anys de duració.