Diari de Girona

Diari de Girona

Una intensa pedregada destrossa vidres de cotxes i teulades a la Bisbal

18

Pedregada important a diversos municipis de les comarques de Girona

«Mai havíem vist una pedregada tan gran com aquesta». Aquesta va ser la frase més repetida ahir a la tarda a la Bisbal i als pobles del voltant, després de la intensa tempesta que va afectar aquella zona. Les pedres que queien eren com punys i van anar destrossant tot el que trobaven pel camí. La majoria de cotxes que estaven al carrer, van acabar amb els vidres destrossats; molts teulats de cases i naus industrials van quedar plenes de forats o amb les teules trencades; arbres i branques tombats, camps afectats, voreres esquerdades, són només algunes de les conseqüències materials del desastre.

També es van produir danys personals, quan una nena que estava al carrer va rebre l’impacte de la forta calamarsada i, després de ser trasllada a l’hospital Josep Trueta de Girona amb ferides de gravetat, ha mort aquesta matinada Altres veïns de la zona van patir ferides de menys consideració i la majoria van ser atesos al CAP de la Bisbal.

La primera tinent d’alcalde i alcaldessa accidental de la Bisbal, Carme Vall, va explicar a RAC-1 que no havia vist mai una calamarsada d’aquelles dimensions i va plantejar la possibilitat de demanar la declaració de zona catastròfica per la gran quantitat de danys que es van produir. «La pedregada ha durat uns deu minuts, però han estat deu minuts que s’han fet molt llargs», va declarar Vall.

Segon publicava ACN, alguns veïns van assegurar que el diàmetre de les pedres arribava als 11 centímetres, una fita que podria ser rècord a Catalunya segons van apuntar alguns meteoròlegs. A causa de les tempestes, els Bombers van rebre 23 avisos al Baix Empordà: 21 a la Bisbal d’Empordà i 2 a Forallac. La tempesta provenia del Pla de l’Estany on ja havia provocat destrosses com ara trencar el vidre d’alguns cotxes. Al seu pas pel Gironès, la tempesta també va deixar pedres de dimensions considerables i quan va arribar al Baix Empordà ha estat quan ha agafat més importància.

Compartir l'article

stats