Després de la forta pedregada que va descarregar ahir al Baix Empordà, amb fortes afectacions a la Bisbal i Forallac, i al Pla de l'Estany, avui es preveu una nova tongada de pluges.

En aquest cas, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès una alerta per tota la província de Girona o avisa que poden descarregar més de 20 litres en mitja hora.

Aquestes precipitacions estan previstes que comencin a partir del migdia i durin fins entrada la tarda -les 18 hores-.

Des del Meteocat s'avisa que com va succeir ahir, poden ser tempestes que descarreguin pedra localment. A més poden anar acompanyades de fortes ventades.

Des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha activat en alerta el Pla INUNCAT per l’actualització del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que preveu que les pluges intenses.

Aquesta és la previsió per avui:

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.