Una multa que es pot enfilar fins als 1.500 euros per passejar el gos sense lligar a l'àrea de lleure i pícnic de la Font de Querol, a Campdevànol. Aquesta és la sanció que va rebre fa uns dies una veïna de Barcelona a través d'una carta de l'Ajuntament de Campdevànol, la qual afirmava que no havia pagat l'ecotaxa corresponent per dur el gos sense corretja i que, a més, se l'havia identificat a través d'un vehicle davant la negativa de mostrar la documentació als agents rurals de la zona. La veïna, però, ha assenyalat avui en declaracions a Rac1 que no té gos, ni carnet de cotxe, no té vehicle i tampoc ha trepitjat el municipi de Campdevànol. De fet, va manifestar que el dia que se la va multar, el passat 21 d'agost, era a casa seva, a Barcelona, malalta. "Tinc whatsapps amb la meva mare que corroboren la meva història", va explicar, i va afegir: "el dia 22 em van donar la baixa".

Després de llegir la carta de la multa, va afanyar-se a trucar el consistori, des d'on van comunicar-li que parlarien amb els Mossos i els agents rurals per treure'n l'entrellat, després que ella desmentís tenir un animal de companyia i un cotxe en possessió. El dia 1 de setembre va presentar les al·legacions i ara l'ajuntament té sis mesos per donar una resposta, encara que apunten que el cas ja s'està estudiant i que segurament d'aquí poc ja quedarà l'assumpte enllestit. D'altra banda, la barcelonina va posar una denúncia el passat dimarts 6 als Mossos, declarant la situació i fent menció a una possible suplantació d'identitat. "O bé hi va haver un error en la identificació, o algú s'està fent passar per mi", va denunciar. Fa tres anys la víctima va perdre el DNI i, "com que estava a punt de caducar, me'l vaig renovar i no vaig posar la denúncia. No podia imaginar-me que un DNI caducat pogués tenir alguna mena de validesa", va dir.

La multa va de 750 a 1500 euros, i es pot aplicar un agreujant entre 1125 i 1500 euros. Ara, la veïna de Barcelona resta a l'espera de la resposta del consistori per aquesta situació tan inesperada. Pel que fa als Mossos, li van indicar que en el cas que la denúncia sigui falsa pot anar a presó, però ella afirma que està "cent per cent segura" que no ha estat ella.