La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va inaugurar ahir l’exposició de Robert Capa al Museu Memorial de l’Exili (MUME) de la Jonquera. La mostra fotogràfica mostra els camps de concentració que hi havia a Argelers i Barcarès, i Ciuró va reivindicar «el paper silenciat de les dones» durant la Guerra Civil.

En el recorregut de l’exposició es poden veure 54 imatges a partir de les quals la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va assegurar que Catalunya recupera «una petita part de la nostra història».

Ciuró va aprofitar per reivindicar el paper de les dones a partir del rostre de Gerda Taro. Es tracta d’una fotògrafa que també era companya sentimental de Robert Capa, i va fer servir el mateix pseudònim per aconseguir que algunes de les fotos que havia fet ella mateixa veiessin la llum. Per a la consellera, això demostra «la necessitat de recuperar i difondre el paper tan important que han fet moltes dones» al llarg de la història, però que han estat «oblidades, silenciades o menyspreades».