Protecció Civil ha passat de prealerta a alerta el Pla INUNCAT per la previsió que les pluges s’intensifiquin a partir del migdia, que afecta especialment el litoral gironí. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) els xàfecs s’intensificaran a partir del migdia amb especial afectació al baix Empordà, Gironès i Selva.

Des del vespre i fins a la propera nit, les pluges més intenses es retiraran del litoral gironí i s’intensificaran a les comarques centrals del litoral, especialment al Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i al Vallès

Els xàfecs previstos podran superar el llindar dels 20 l/m² en 30 minuts i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent (fort vent, calamarsa, esclafits o tornados). Puntualment, es poden superar els 40 l/m² en 30 minuts, corresponent a pluja torrencial que pot produir incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a Protecció Civil de la Generalitat, no preveuen crescudes de rius a partir de les pluges previstes, però sí es podrien donar creixements i avisos en casos de pluges locals torrencials.

Atès que l’episodi de pluges més intenses coincideix amb la sortida de vehicles pel cap de setmana, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. 

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables. Abans de l’arribada de les pluges retireu els vehicles de les rieres i zones inundables. No s’ha de creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i més importants.