Les entitats gironines podran presentar-se, a partir del 4 d’octubre, a la convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes Socials de la Fundació «La Caixa». Enguany, ha augmentat en un 42% els ajuts i destinarà 10,5 milions d’euros per impulsar el tercer sector català. «Sabem l’esforç extraordinari que estan fent les entitats socials. Per això intensifiquem la nostra col·laboració amb el tercer sector ampliant la dotació i facilitant l’accés als ajuts», va dir ahir el subdirector general de la Fundació, Marc Simón, en la presentació de la convocatòria del Programa a Girona.

Segons dades de l’Idescat, la pobresa i l’exclusió social afecten un 26 % de la població catalana en un context postpandèmia marcat per la inflació. Per aquest motiu la línia d’ajuts ha augmentat gairebé la meitat en comparació amb les dades de l’any passat. «Hem d’impulsar més que mai les sinergies amb les entitats socials», va assenyalar Jaume Masana.

Els projectes s’han d’emmarcar en alguna de les següents línies d’acció prioritàries: lluita contra la pobresa i l’exclusió social, inserció sociolaboral, gent gran, persones amb discapacitat o trastorn mental, humanització de la salut, o interculturalitat i acció social.

Girona va rebre l’any passat un total de 481.580 euros repartits en 18 projectes que van beneficiar 2.061 persones.