La convocatòria CaixaResearch d’Investigació en Salut 2022 ha seleccionat 33 nous projectes biomèdics i de salut prometedors en centres d’investigació i universitats d’Espanya i Portugal, D’aquesta manera, la Fundació ”la Caixa” reafirma una vegada més el seu suport a projectes d’excel·lència que poden impactar de manera positiva en la salut dels ciutadans.

Amb aquesta finalitat, l’entitat dota amb un total de 23,1 milions d’euros aquests projectes —20 dels quals són espanyols, i 13, portuguesos—, que s’hauran de desenvolupar durant els tres anys vinents.

Un projecte que estudia si la microbiota intestinal influeix en la pèrdua de control de la ingesta en l’obesitat ha rebut prop d’un milió d’euros de la Fundació ”la Caixa”. El projecte està liderat per Rafael Maldonado, de NeuroPhar-MELIS, Universitat Pompeu Fabra (UPF) i es desenvolupa en consorci amb Raul Andero Galí, Institut de Neurociències, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i José-Manuel Fernández-Real, de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Girona. Actualment, 4 de cada 10 persones al planeta presenten sobrepès o obesitat, dues malalties la incidència de les quals va augmentant, sobretot, als països desenvolupats, on estan assolint nivells alarmants i suposen un greu problema de salut pública.