Sota el lema 'Prou Feminicidis', veïns i coneguts de la jove assassinada a Campdevànol s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de l'Ajuntament per rebutjar la mort de la noia, de 21 anys, presumptament a mans de la seva parella. Indignats i consternats per l'assassinat, han fet un minut de silenci i han acabat l'acte amb un llarg aplaudiment. L'alcaldessa, Dolors Costa, ha assegurat que la mort de la jove és "un cop dur". "Tots la coneixíem i no volem que ella sigui una més", ha subratllat. A l'acte també hi ha estat present la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha condemnat la violència masclista i un sistema que "treu la vida" a les dones. Aquest és el desè crim masclista d'aquest 2022.

La jove va ser trobada morta en el pis de Campdevànol on residia amb la seva parella. Presentava múltiples ferides i contusions a tot el cos i algunes podrien ser de dies abans. Ara l'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort i si hi podria haver hagut agressió sexual. L'arrestat, de 37 anys, és la seva parella i ja tenia antecedents per violència masclista per relacions anteriors i tràfic de drogues.

Segons ha pogut saber l'ACN, el jove detingut va dir en un primer moment que la noia havia caigut en bici, i que li va subministrar un medicament pel dolor i no s'explicava com va morir. Els Mossos ho investiguen, a l'espera dels resultats de l'autòpsia, com un crim masclista. Està previst que el detingut passi a disposició judicial durant els pròxims dies.

Després del minut de silenci, l'Ajuntament de Campdevànol ha celebrat un ple extraordinari per condemnar els fets. A les vuit del vespre també s'ha fet una concentració de rebuig a Ripoll, on la jove havia viscut durant anys.