L’Ajuntament de Ripoll ha decretat un dia de dol per la mort de la noia assassinada a Campdevànol.

A més ha convocat una concentració en record de la víctima del crim i per condemnar la violència masclista. Es farà avui a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament.

La jove assassinada ha viscut durant anys a la població i tot apunta que va morir a mans de la seva parella. Un home de 36 anys a qui els Mossos d'Esquadra van detenir ahir mateix.

Aquest matí, la comitiva judicial juntament amb els Mossos estan fent la reconstrucció dels fets al domicili amb el detingut.

L'arrestat té antecedents per violència masclista per relacions anteriors, a banda de per tràfic de drogues.

Està previst que passi a disposició judicial de cara a demà. El jutge, cal recordar, ha decretat el secret de sumari pel cas.

Com ja s'informava ahir, la dona presentava diverses ferides i múltiples cops. La mort no es descarta que pugui ser de fa més dies i no d'ahir i en ser un cas encara poc clar, tampoc es pot arribar a descartar que hi pugui haver participació de més persones en la mort. Tot això ho haurà d'aclarir l'autòpsia.

L’Ajuntament de Ripoll en un comunicat lamenta "profundament" els fets ocorreguts i "expressa incondicionalment el seu condol a la família i amics en aquests moments tan difícils". També es posa a la seva disposició per a tot allò que pugui ser necessari.

El dia de dol oficial que es fa avui comportarà la suspensió dels actes institucionals de caràcter festiu, i les banderes que onejaran a mitja asta en senyal de dol i de respecte.

Mai atesa per violència masclista Campdevànol

A Campdevànol també hi ha previstos actes de rebuig avui, l'ajuntament els comunicarà al llarg del matí.

La noia assassinada no havia estat atesa pels serveis socials de l'ajuntament de Campdevànol per maltractaments, segons han confirmat fonts municipals.

D'entrada, hi ha una convocatòria feta pel col·lectiu feminista del Ripollès, La Sarja per aquest vespre a les set davant de l'ajuntament. Es realitzarà sota el lema de "Prou Feminicidis".