La violència masclista plana en la major part dels crims que hi ha hagut enguany a la província de Girona. Amb el de Campdevànol d’aquest dimecres ja s’han elevat a sis els crims ocorreguts a les comarques gironines. En quatre d’ells, hi ha el component de la violència masclista, ja sigui en l’àmbit de la parella o familiar.

El primer va produir-se a Lloret i és un doble assassinat. Va tenir lloc el 18 d’abril i tot apunta que un oligarca rus de 55 anys va matar la seva dona de 53 i la seva filla de 18 i després es va suïcidar penjant-se d’una barana del jardí de la finca.

A Maçanet, el 16 de juny, un fill va matar la seva mare després de clavar-li diverses ganivetades al coll amb una navalla. El fill, de 33 anys, va acabar detingut pels Mossos a Massanes el mateix dia després que escapés en quad del domicili del crim. El jutge va decretar presó sense fiança.

A Sant Gregori, el 28 de juny, un net va escanyar la seva àvia de 90 anys. L’home, de 37 anys, va discutir-se amb l’anciana i la va matar. Els Mossos el van detenir després de ser donat d’alta de l’hospital on va explicar els fets. El jutge va enviar-lo a presó.

El 13 d’agost va haver-hi també un altre assassinat a Verges. Un veí de Bordils va voler calmar els ànims d’un home que havia tornat a un bar-restaurant del poble armat després que no li volguessin servir més beguda. La disputa es va traslladar al carrer, on l’agressor es va encarar amb la víctima i el va apunyalar al coll amb el matxet, deixant-lo inicialment molt malferit. Finalment va morir a l’hospital Trueta.

Un altre homicidi també fora de l’àmbit familiar és el que va tenir lloc el 31 d’agost a Masarac, en aquest cas però no és un cas de violència masclista. El crim va consistir en l’apunyalament d’un home al seu company de pis.