L’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, juntament amb la Taula de Salut Mental del Pla de l’Estany i la Taula de Salut Comunitària de Banyoles, han programat sis activitats per aquest darrer trimestre de 2022, en el marc de la campanya ‘La diversitat ets tu’, que enguany s'ha dedicat a la salut mental.

La programació arrencarà aquest diumenge a les sis de la tarda amb un cinefòrum gratuït a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, on es projectarà 'Un amor intranquilo’. La psiquiatra Carme Mariscot serà l’encarregada de presentar la pel·lícula, que aborda la bipolaritat. Les activitats continuaran amb la xerrada ‘Compartint experiències’, que se celebrarà el 6 d'octubre a les cinc de la tarda al Museu Darder, on persones amb una malaltia mental que formen part de la Comissió Mixta en Salut Mental de les comarques gironines compartiran les seves experiències. A més, també s'ha programat l'obra de teatre ‘Un bar de huevos’, representada pels usuaris de l’Associació Família i Salut Mental. La producció es podrà veure el 5 de novembre a les cinc de la tarda al Centre Cívic de Porqueres i l’entrada serà gratuïta.

Les dues darreres propostes seran una nova obra de teatre i la projecció d’un documental, que anirà acompanyat d'una taula rodona. D’un banda, la Factoria d’Arts Escèniques serà l’escenari de l’obra de teatre, 'Pòsit', que es podrà veure el 18 de novembre a les vuit del vespre i posa el focus en l’acompanyament a les persones diagnosticades amb Alzheimer. Posteriorment, hi haurà un col·loqui. Per últim, el 26 de novembre, el Museu Darder acollirà a partir de les set de la tarda la projecció del documental 'L’art de l’antídot' de la banyolina Aina Palomer, que també comptarà amb una taula rodona.

Totes aquestes propostes tancaran la campanya ‘La diversitat ets tu’ que durant aquest 2022 s’ha dedicat a la salut mental per a trencar tabús i conscienciar a la població.

En paral·lel a les activitats, durant aquest darrer trimestre la Biblioteca de Banyoles acollirà una exposició documental relacionada amb la campanya.