Tot i que, de forma general, els nivells de circulació de virus encara són baixos, sí que s’ha detectat un augment considerable les darreres setmanes. En la darrera setmana, s’han diagnosticat 111 casos de grip, mentre que l’anterior en van ser 89, i els de coronavirus han superat el llindar de 400, amb un total de 416, mentre que la setmana passada en van ser 380. En el cas de la grip, pràcticament la totalitat de casos es continua concentrant en la població menor de 60 anys i la franja de 15 a 44 anys és la que en té més.

Per tot això, l’atenció primària de Girona està notant un augment de pressió assistencial respecte a l’activitat vinculada amb les patologies respiratòries. En el cas de les pneumònies, del 26 de setembre al 2 d’octubre se’n van diagnosticar 83, gairebé una quarta part més que l’anterior, quan en van ser 67.

Segons constata Salut, l’estimació de la taxa setmanal global per covid-19 es manté estable amb 42 casos per 100.000 habitants i la variant Òmicron continua representant gairebé el 100% de les mostres seqüenciades.

La taxa d’ingressats en llits convencionals i en UCIs mostren un lleuger ascens. També corrobora que la incidència de grip mostra un lleuger ascens respecte a la setmana anterior tot i que continua en nivells de circulació baixos. El rinovirus és actualment el virus que proporcionalment registra un major ascens i més està circulant.

Inici de la campanya general

Ahir Salut va presentar la campanya de vacunació de la grip i de la quarta dosi de la covid-19. Simultàniament, les podran rebre els majors de 60 anys, les dones embarassades i les persones amb immunosupressió, problemes de salut crònics i altres factors de risc a partir del 17 d’octubre i, a partir de dilluns que ve, ja podran demanar cita. També es protegiran les persones que poden transmetre les malalties a persones d’alt risc, com són cuidadores o convivents. A més, es vacunaran els col·lectius essencials, en aquest cas només de la grip. La previsió de Salut és acabar aquesta campanya de vacunació el 30 de novembre.

Les persones que viuen en residències de gent gran i d’atenció a la discapacitat són vacunades al mateix centre i la campanya ja va començar la setmana passada. Les persones majors de 80 anys que no viuen en residències són avisats pel seu CAP o s’hi han de posar en contacte si no són citats. La resta de grups podran demanar cita a través dels canals habituals.