Diari de Girona

Diari de Girona

L’hospital de Campdevànol rep un premi estatal pels processos quirúrgics

L’hospital de Figueres és finalista en la categoria maternoinfantil Els guardons BSH reconeixen la qualitat en el sector públic i privat

L’hospital de Campdevànol, en una imatge d’arxiu. | HOSPITAL DE CAMPDEVÀNOL

La quarta edició dels Premis BSH (Best Spanish Hospital Awards), que reconeixen l’eficiència i la qualitat assistencial d’hospitals d’aguts públics i privats d’arreu d’Espanya, ha reconegut l’hospital de Campdevànol en la categoria de millor centre comarcal d’Espanya en processos quirúrgics. Els altres finalistes que competien pel mateix guardó són l’hospital municipal de Badalona i l’hospital de Montilla.

En aquesta edició, els Premis BSH han reunit un total de 140 hospitals, 76 públics 64 privats. Això suposa un 14,75% més respecte a la tercera edició, en què van participar 122 centres hospitalaris, 65 públics i 57 privats. A la primera edició, celebrada el 2019 a Madrid, els Premis BSH van comptar amb la inscripció d’un total de 80 hospitals.

A l’edició d’enguany, els Premis BSH han reconegut els tres centres amb millors resultats de cada grup d’hospital, a cadascuna de les tres àrees d’activitat clínica analitzades: àrea mèdica, àrea quirúrgica i àrea maternoinfantil, d’acord amb els resultats comparatius que engloben fins a 53 indicadors de qualitat assistencial, adequació, eficiència i indicadors especials; aplicats segons correspongui a cadascun dels fins a 63 grups de processos clínics inclosos als anàlisis per a cada hospital. Es tracta d’un reconeixement basat en dades, extretes de les xifres oficials declarades per cada centre, sense cap mena de votació o valoració subjectiva.

Figueres, finalista

L’hospital de Campdevànol és l’únic gironí guardonat, però n’hi ha un altre que ha estat finalista. Es tracta de l’hospital de Figueres, que ha quedat a les portes de guanyar el premi a millor centre comarcal en la categoria maternoinfantil, que ha acabat en mans de l’hospital universitari El Escorial. No hi ha cap altre centre gironí finalista.

L’any passat, l’hospital de Palamós va ser reconegut com a millor centre comarcal en processos de malalties infeccioses i, el de Figueres, en la categoria de malalties de la dona. El Trueta va ser finalista per la qualitat assistencial del tractament de l’ictus.

Compartir l'article

stats