L’Ajuntament de Banyoles obrirà els patis de les escoles durant les tardes per a oferir activitats gratuïtes per als infants empadronats al municipi.

El servei s’oferirà a partir del 2 de novembre de dilluns a divendres, de dos quarts de cinc a les sis de la tarda. Cada dia, els dos monitors previstos seran en una escola diferent, però s’hi podran inscriure alumnes de qualsevol escola que necessitin fer-ne ús.

La iniciativa forma part del projecte ‘Esbargir’, que vol oferir un espai de joc puntual gratuït perquè les famílies puguin gaudir d’un «temps d’esbarjo». El projecte és el resultat de la unió d’experiències prèvies que s’han fet a Banyoles, i també respon a la proposta d’alumnes en el marc del projecte ‘Banyoles ets tu’, que reclamaven poder utilitzar els patis fora de l’horari escolar.

La regidora d’Educació i Acció Social de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, assegura que «oferint temps lliure als progenitors, oferirem també un temps de socialització i educació als infants a les mateixes escoles». Amb tot, sosté que «en cap cas vol substituir activitats extraescolars que es facin, sinó que és un servei puntual per tal que les famílies puguin fer-ne ús en dies concrets que ho necessitin». A la iniciativa s’hi poden inscriure nens i nenes empadronats a Banyoles que cursin des d’educació Infantil fins a sisè de Primària.

Les inscripcions es faran a través de l’aplicació de l’Ajuntament de Banyoles i s’obriran a partir del 28 d’octubre. Les famílies podran inscriure als infants fins a les 12 del migdia del mateix dia o alliberar la reserva en cas que finalment no ho necessitin.