Salut reprendrà durant aquest curs escolar 2022-2023 el programa «Nens en Moviment» que va posar en marxa el 2014 per abordar l’obesitat infantil.

La Casa de Cultura va acollir ahir una Jornada que va reunir més d’una setantena de professionals i on es van presentar els resultats del programa. La trobada també tenia l’objectiu de formar professionals de l’Institut Català de la Salut i de l’Institut d’Assistència Sanitària de pediatria, infermeria, dietistes-nutricionistes i referents de benestar emocional i salut comunitària.

Durant la jornada, es van presentar els resultats de les sis edicions fetes fins ara, iniciades el 2014 fins al 2019, quan es van haver d’aturar per la pandèmia.

Del total de 362 nens entre 7 i 12 anys que hi han participat juntament amb les seves famílies, un 59,3% tenien obesitat al començament del programa, un 33,9% tenia sobrepès i un 6,6% tenia un índex de massa corporal normal. Després de les onze setmanes de durada del programa, que compta amb cinc revisions, les dades van millorar: un 46,6% tenia obesitat, un 40,4% sobrepès i un 13% tenia un pes normal.

Les dades analitzades posen en relleu que els infants practicaven una mitjana de 2.4 hores d’activitats esportives a la setmana abans de l’inici del programa, que es van veure incrementades a 3.39 hores a la setmana, en finalitzar la intervenció.

El programa potencia el seguiment de la dieta mediterrània, la pràctica d’esport i el benestar emocional, tant de forma individual com dins l’entorn familiar.

Durant aquests anys, s’han format en el programa Nens en Moviment un total de 91 professionals sanitaris de pediatria i d’infermeria, la gran majoria dels quals han fet sessions. Aquest any, participen també a la jornada de presentació tant dietistes-nutricionistes com referents de benestar emocional i salut comunitària, dues figures incorporades darrerament en els centres d’atenció primària.