La policia de duanes francesa ha intervingut més de 1.200 paquets de tabac de contraban a la frontera en quinze dies a la frontera a la Cerdanya. El primer dels fets es remunta al dijous 6 d’octubre en el marc d’un control de carretera a la Cerdanya que duien a terme els agents de la brigada de duanes de Bourg-Madame, a tocar de Puigcerdà. En total, van confiscar 392 cartrons de cigarrets i dos quilos de tabac per «liar». En total, 80,2 quilos de productes de tabac valorats en 39.000 euros i que haurien defraudat 34.000 euros en ser de contraban.

Segons informa la policia, el conductor del vehicle, que venia del Principat d’Andorra, es va negar dues vegades a obeir les ordres de detenció dels agents. Fins i tot, va intentar fugir dues vegades fent mitja volta però finalment, es va veure atrapat en una fila de vehicles aturats pel control fronterer. En aquest cas, el conductor a més era un menor d’edat sense carnet. Tant ell com el pilot van ser lliurats a la gendarmeria de Font Romeu.

L’altre fet va succeir a Porta, un municipi pròxim a Meranges. El 18 d’octubre de matinada la brigada de duanes va interceptar un vehicle amb 830 cartons de cigarrets -166 quilos- d’Andorra. El conductor, de nacionalitat albanesa, d’entrada no es va voler aturar malgrat l’avís dels policies i el van haver de perseguir. Finalment li van comissar el tabac valorat en més de 80.000 euros i que suposa un frau de 70.000 euros.

L’individu va ser ingressat en detenció duanera i va ser lliurat als serveis de gendarmeria de Prades.