Després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia, Cornellà del Terri va acollir ahir la 4a edició de les Olimpíades físico-cognitives del Pla de l’Estany, que van comptar amb la participació d’una cinquantena de persones residents en diversos municipis de la comarca. D’entre les proves proposades, hi havia bitlles catalanes, petanca, un circuit d’obstacles i completar un parc de salut.

La iniciativa, impulsada pel Servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, vol donar a conèixer i promoure la participació en les activitats d’envelliment saludable que es realitzen a tota la comarca, des dels tallers de manteniment de la memòria als circuits saludables. Tanmateix, també es vol fomentar la relació entre els diversos municipis i la cohesió de les persones grans.

La dinamitzadora del Servei Fem Companyia de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Sílvia Mairal, va destacar que «és la primera vegada que es fa fora de Banyoles i la intenció és que les Olimpíades siguin itinerants i que cada any se celebrin en un municipi diferent de la comarca».