Stop JJOO va lamentar ahir que des de la Generalitat es continuïn destinant recursos «per aplanar el terreny cap a una candidatura olímpica».

Així ho va dir una portaveu de la plataforma, Marta Ramírez, que va criticar que s’estiguin executant «inversions milionàries» i va posar com a exemple la de 3,5 milions d’euros per a recuperar la pista negra Barcelona a l’estació de La Molina (Cerdanya). Per la seva banda, un altre dels portaveus, Bernat Lavaquiol, va assegurar que «no té sentit dopar amb diners públics les estacions d’esquí privades per fer neu artificial; és una incongruència a nivell climàtic» i va insistir en demanar accions al Govern per aconseguir diversificar en un futur l’economia del Pirineu.

De fet, Ramírez està en contra d’inversions com ara la de la pista Barcelona, que vincula al projecte dels Jocs d’hivern. És per això que creu que no s’haurien d’executar quan «no hi ha hagut la consulta a la gent del Pirineu i en principi aquesta candidatura olímpica està aturada». A més, va assegurar que en els darrers dos anys s’han destinat 4,2 milions d’euros a les estacions d’esquí privades a través de subvencions i que enguany se’n preveuen repartir 1,5 milions. En paral·lel, Lavaquiol també va lamentar l’atorgament d’aquestes subvencions quan, actualment i segons va assenyalar, «amb el cost de la factura de la llum, molta gent passarà fred aquest hivern».

«Monocultiu turístic»

Amb tot, el portaveu d’Stop JJOO va denunciar que des del Govern «continuen apostant únicament pel monocultiu turístic» quan, al seu parer, hauria de donar resposta al «clam» que va demanar una diversificació econòmica per a les comarques de muntanya. En aquest sentit, va subratllar que cal fer una planificació a deu i vint anys vista i analitzar quins sectors econòmics poden contribuir a què la població pugui disposar d’una feina estable durant tot l’any i ajudar al territori en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, va sentenciar que cal potenciar l’activitat agrícola i ramadera, a més d’una petita indústria transformadora de la producció de l’entorn.