Correus fa una prova pilot de l'ús d'un nou carro de repartiment assistit a onze poblacions catalanes amb l'objectiu de facilitar la distribució als carters, segons ha informat l'empresa en un comunicat aquest dijous.

Entre les 11 ciutats que participen en la prova s'hi troben Girona i Figueres. La resta de municipis que hi participen a la prova pilot són: l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Llinars del Vallès, a Barcelona; el Vendrell, a Tarragona; i Lleida, AlguaireArtesa de SegreMollerussa i Tàrrega, a Lleida.

Els carros de repartiment assistit han estat fabricats per les empreses emergents espanyoles Mooevo i Scoobic -guanyadores en diferents edicions del concurs d'acceleració de start-ups de Correus-, que han desenvolupat una solució de mobilitat basada en un motor elèctric que produeix zero emissions.

Aquests carros estan pensats per ser utilitzats a nuclis urbans, especialment a zones de repartiment "poc concentrat", com ara zones d'habitatges unifamiliars i polígons industrials.

Correus imparteix formació a la plantilla de repartiment de les unitats seleccionades per desenvolupar la prova durant un any i han assegurat que les primeres opinions han estat "molt favorables".