La Secretaria d’Estat de Turisme ha aprovat el projecte «Sostenibilidad y digitalización de la red de experiencias Ecoturismo en España», que estarà desenvolupat per l’Associació d’Ecoturisme a nivell estatal juntament amb sis socis més, entre ells, l’associació Turisme Garrotxa.

Amb un pressupost total de 499.877 euros, finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea, el projecte s’emmarca en el programa «Experiencias Turismo España».

El projecte, que ha d’estar enllestit a finals de l’any 2023, vol fer una transformació «real» de l’ecoturisme «amb un salt qualitatiu finançant eines per a digitalitzar els processos de treball de les empreses turístiques i reforçant la marca ‘Soc Ecoturista’». En aquest sentit, l’objectiu del projecte és millorar la sostenibilitat, la digitalització i la comunicació de les experiències d’ecoturisme. A més, el projecte també volen crear una plataforma online de comercialització.

Aquesta iniciativa suposarà un impuls definitiu a la xarxa de destinacions i empreses adherides al club d’ecoturisme a nivell estatal.

L’Associació Ecoturisme a Espanya (AEE) és una associació sense ànim de lucre creada l’any 2010 per a fomentar el turisme sostenible als espais protegits i formada principalment per associacions d’empresaris turístics ubicats en espais naturals, entitats gestores d’espais naturals, administracions públiques implicades en la gestió turística d’aquestes espais, universitats, fundacions, empreses d’innovació turística i empreses turístiques compromeses amb la conservació i el desenvolupament local. Turisme Garrotxa va liderar la presidència de l’associació del 2014 al 2016.