Diari de Girona

Diari de Girona

REPORTATGE

Lampistes que treballen per a traficants de marihuana: «Paguen el que els hi demanis»

Dos instal·ladors d’aparells de climatització, necessaris en les plantacions «indoor» de «maria» asseguren que els encàrrecs en negre dels traficants són cada vegada més freqüents. «Paguen el que demanis», afirmen.

Plantació de marihuana «indoor» desmantellada fa uns mesos a | GUARDIA CIVIL

El poder de seducció del diner negre que mou la marihuana té capacitat per a corrompre pilars fonamentals d’una societat democràtica com a policies, polítics i advocats, tal com adverteixen des de fa anys els Mossos d’Esquadra, però també la té per a temptar a sectors econòmics menys evidents, com el dels transportistes, venedors de bombetes i lampistes, oficis que es lucren del boom cannàbic que viu Espanya com a proveïdors legals de materials o serveis als narcos. Els policies ho qualifiquen de «connivència» entre estructures legals i estructures criminals. El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona, ha entrevistat dos lampistes que, amb la condició de l’anonimat, admeten haver col·locat aparells climatitzadors per a refrigerar plantacions indoor situades a Catalunya.

Treballar per als amos de vivers de marihuana resulta «molt llaminer», explica un d’ells. Les organitzacions -i els traficants més modestos- són clients fidels. Si saben que poden comptar amb els serveis d’un instal·lador, sempre treballen amb aquest. «No poden cridar a qualsevol perquè corren el perill que tu descobreixis el seu tripijoc. A més, paguen «en negre», per «avançat» i «el que demanis». «No regategen», reitera.

Segueix llegint aquí.

Compartir l'article

stats