Quiosc Diari de Girona

Diari de Girona

La Fira Orígens posiciona Olot com un centre gastronòmic de qualitat

En aquesta edició el 42% dels expositors s’estrenen a la mostra i més del 38% de l’oferta és de productes ecològics. La novetat d’aquest any ha sigut la celebració del primer concurs de Botifarra Catalana

Assistència multitudinària a la Fira Orígens d'Olot Pere Duran/Nord Media

Durant aquest cap de setmana a Olot s’està celebrant la desena edició de la Fira Orígens, la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, promoguda per l’Ajuntament i que se celebra en el Recinte Firal. Es tracta d’una mostra ben consolidada en la qual participen els seixanta millors productors de Catalunya, uns artesans molt ben triats i escollits que exposen els seus productes. En aquesta edició el 42% dels expositors s’estrenen a Orígens. La fira és molt reconeguda tant en àmbit gourmet com professional i posiciona Olot i la Garrotxa com un dels principals centres de gastronomia de qualitat. A més, tal com indiquen des de la mateixa fira, «l’esdeveniment va ser pioner en l’aposta per als productes ecològics», de fet, aquest any han superat el 38% de l’oferta de la fira.

Les activitats s’allargaran demà a les vuit del vespre i s’espera que hi hagi una gran afluència de gent, tal com ha passat avui. El dissabte ha sigut un dia molt mogut. Les activitats s’han anat succeint durant tot el dia i això ha fer que el flux de gent fos continu, tant al matí com a la tarda. Segons Estanis Vayreda, el regidor de promoció de la ciutat, l’edició d'enguany és una de les que més afluència ha aconseguit el dissabte, ja que hi ha hagut moltíssima gent, estava ben ple. Vayreda també va assegurar que estaven molt contents perquè els assistents a la fira era gent d’Olot, però que també hi havia molta més gent de fora de la ciutat i de la comarca. Per això estaven molt satisfets amb les xifres del dissabte i, per tant, de com està anant la jornada. Però des de l’ajuntament no són els únics que se senten contents amb aquest èxit d’ahir, els productors que participaven en la fira també ho estan, i molt. Amb la fira poden donar a conèixer i vendre els seus productes, els suposa una manera d’apropar-se als seus clients, la gran afluència del dissabte ha suposat més clients potencials i, per tant, una molt bona notícia per ells.

Diversos visitants gaudint dels productes ofertats Pere Duran/Nord Media

A part d’aquestes exposicions i del tast dels productes de millor qualitat, la fira també se la coneix per les activitats que hi ha programades durant tot el cap de setmana. Una d’aquestes activitats es promou perquè la gent pugui aprendre amb les sessions de cuina en directe, es tracta de l’Aula de Cuina. Avui s’hi ha parlat molt sobre llegums i hi han participar professionals reconeguts com són: Martina, Clara i Carlota Puigvert Puigdevall del restaurant Les Cols d’Olot; Marc Puig-Pey de la Fundació Alícia; Lluc Quintana de Can Xapes a Cornellà de Terri; Ada Parellada de Sempronianaa Barcelona; i Carme Ruscalleda. A part de tot el que ofereix la fira Orígens, també hi ha programades durant tot el cap de setmana diverses activitats en paral·lel a la fira, però que es fan en altres indrets de la ciutat i que estan dirigides a tots els públics.

Clara, Martina i Carlota Puigvert del restaurant Les Cols d’Olot, a l’Aula de Cuina de la fira Orígens. Pere Duran/Nord Media

El dissabte també s'han entregat els premis a Millor Producte, els guardons van ser l’avellana salada de Nuasets en la categoria de salat, amb accèssit per al cargol bover cuinat en conserva de V de Gust-Can Carlina; el pòtit postres de músic en la categoria de dolç; la kombutxa Citron d’Enso Ferments en la categoria de begudes i el vi Pecat Singular de Mas Ponsjoan en la categoria de producte més sostenible. També es van entregar els premis a Millor Estand, el qual va ser per a Cal Kika i un accèssit per a Hopsters.

Una de les novetats d’enguany és el 1r Concurs de Botifarra Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Aquest matí han tingut lloc les deliberacions del jurat i demà diumenge es farà l’entrega de premis i un tast de Botifarres Catalanes.

Compartir l'article

stats