El 43% de les dones víctimes de delictes contra la llibertat i la identitat sexual registrades fins al mes de setembre a Catalunya eren menors d’edat. Així es desprèn del Dossier Estadístic sobre Violències Masclistes 2022 de l’Institut Català de les Dones que s’ha fet públic aquest dijous.

Les dades també revelen que al llarg d’aquest període s’han interposat més de 9.000 denúncies en l’àmbit familiar i de la parella i que des del gener fins al novembre de l’any 2022 s’han produït 10 feminicidis a Catalunya. En un d’aquests casos la víctima ha estat la filla d’una dona afectada per violència de gènere; sis d’aquests crims s’han produït en l’ambit de la parella o exparella i quatre en el familiar.

L’informe indica que van registrar-se tres denúncies prèvies en els feminicidis que es van produir en l’àmbit de la parella o exparella. A banda, exposa que l’edat mitjana de les dones assassinades a causa de la violència masclista en l’àmbit de la parella els darrers deu anys és de 43 anys. La mitjana d’edat des del gener fins al novembre del 2022 és de 45 anys.

Així mateix, les dades assenyalen que els feminicidis en l’àmbit de la parella s’han anat incrementant al llarg dels anys i els feminicidis en l’àmbit sociocomunitari han disminuït.