El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va visitar ahir les obres de l’escola Gegant del Rec de Salt. Es tracta d’una ampliació amb una inversió de 5,1 milions d’euros, que, segons les previsions, s’inaugurarà per poder-hi començar el curs vinent. L’actuació, licitada pel Departament d’Educació el 2020, permetrà retirar els mòduls prefabricats que acullen l’alumnat des del 2004. A més, una petita part de l’import (41.687,95 euros) es destinarà a la instal·lació d’un ascensor. El conseller va detallar ahir que el centre serà «sostenible, eficient energèticament i donarà resposta al canvi climàtic». Tanmateix, va garantir, «es vetllarà perquè l’arquitectura estigui al servei de la pedagogia».

El titular d’Educació va aprofitar la visita al centre per fer un «reconeixement» a la comunitat educativa de la ciutat. «Des de la singularitat i l’especificitat, estem fent transformacions educatives al servei de l’alumnat com feia molts anys que no es feien; m’atreviria a dir que com fins ara no s’havien començat a fer», va ressaltar. I és que, en paral·lel, el departament també treballa per retirar els mòduls de l’institut Salvador Sunyer, un centre de nova construcció també a Salt. Salt es converteix així en l’únic municipi de les comarques gironines amb més d’un projecte en marxa d’infraestructures educatives.

Durant la jornada, Gonzàlez-Cambray es va reunir amb l’alcalde, Jordi Viñas, i amb les direccions dels centres del municipi, entitats i comunitat educativa. En les trobades es van abordar qüestions relacionades amb l’escolarització al municipi i la recerca de l’equitat.