Aquesta setmana s’ha fet a les carreteres i carrers de la província una campanya policial de controls a camions i furgonetes per reduir la sinistralitat. El Servei Català de Trànsit coordinava amb Mossos d’Esquadra i les policies locals la campanya, que pretén reduir la sinistralitat de camions i furgonetes i millorar la seva seguretat.

L’acció a vehicles pesants i lleugers de transport de mercaderies posa l’accent en diversos factors de risc, com la velocitat, l’alcohol i les drogues, les distraccions i els elements de seguretat passiva. També se centren en altres aspectes com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega i estiba o possibles defectes tècnics), el temps de conducció i descans del conductor (tacògraf) i que la documentació del vehicle i del conductor sigui la correcta.

Aquest any, quatre ocupants de camions i quatre de furgonetes han mort en accident de trànsit en zona interurbana catalana. A més, en un 26,5% dels sinistres mortals hi ha hagut implicats camions i en un 11,5% furgonetes.

1.600 denúncies

En la mateixa campanya policial de l’any passat es van realitzar al llarg d’una setmana 417 controls policials a camions i furgonetes, es van imposar 1.577 denúncies i 15 vehicles van ser immobilitzats. Des de Trànsit es recorda que la fatiga és la principal causa d’accidents entre els conductors professionals, juntament amb l’estat de manteniment dels vehicles. També insisteix en la importància del manteniment dels vehicles, de respectar els límits de velocitat i evitar distraccions al volant, així com de descansar cada dues hores quan es facin trajectes de llarg recorregut, entre altres.