0 Esportcat ha obert aquest mes de novembre una nova convocatòria extraordinària de 10,2 milions d’euros per donar suport als gestors d’equipaments esportius de tot el país. Aquests ajuts extraordinaris busquen acompanyar les entitats sense ànims de lucre, les empreses, (partida conjunta amb el Departament d’Empresa i Treball) les fundacions i a les universitats públiques davant el complex context econòmic que gestionen. S’estima que la partida pot arribar a beneficiar a un miler d’entitats. L’import de l’ajut serà automàtic i s’establirà en funció del nombre de metres quadrats de la superfície dels diferents tipus d’espais esportius que conformen cada instal·lació esportiva, recollits al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya (CEEC). Els ajuts només estan destinats als espais interiors d’aquestes instal·lacions.

0 Els ajuts per fomentar l’esport femení s’han multiplicat per quatre, amb una convocatòria dotada amb 3 milions d’euros. Alhora, l’aportació econòmica també diversifica les ajudes per beneficiar més entitats esportives.

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, a través del Consell Català de l’Esport (CCE), referma així el compromís del Govern d’empoderar el sistema esportiu català, augmentant-ne el suport, especialment en l’àmbit femení, per ajudar-lo a fer front a les dificultats i col·laborar perquè continuï excel·lint.

0 Catalunya aquesta temporada compta amb 4.903 esportistes d’alt rendiment. Els programes es despleguen gràcies als 7 milions d’euros que Esporcat destina tant pels programes específics d’entrenaments, com per serveis de medicina esportiva, fisioterapeutes o acadèmics, entre altres. L’objectiu és potenciar el treball diari que duu a terme el teixit esportiu català. Per aconseguir-ho, es duu a terme el Programa d’Alt Rendiment de Catalunya (ARC), conjuntament amb les federacions, on s’intenta configurar el millor escenari per aquestes persones.