Tortellà acull un simposi dedicat al pedagog Joan Roura-Parella

Una de les ponències del simposi | CÀTEDRA FERRATER MORA

Una de les ponències del simposi | CÀTEDRA FERRATER MORA / DdG. Tortellà

DdG. Tortellà

Tortellà va acollir fa uns dies el Simposi Trias, impulsat per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona de Pensament Contemporani, en col·laboració amb el Memorial Democràtic. Enguany, el simposi estava dedicat a Joan Roura-Parella (Tortellà, 1897 - Middletown, Connecticut, EUA, 1983) amb motiu dels 125 anys del naixement del pedagog.

Durant dos dies, especialistes més reputats en l’obra de Roura-Parella van parlar del seu pensament i figura. «La reflexió humanista que aporta al voltant de la pedagogia culturalista i l’ofici d’ensenyar són de plena actualitat i de gran interès», destaca el Memorial Democràtic.

Joan Roura-Parella va ser professor a la Secció de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, on va dirigir un seminari sobre educació estètica. Com tants altres intel·lectuals catalans, el gener de 1939 va haver d’emprendre el camí de l’exili.

Fins a l’any 1945 va ser professor a la Universitat Autònoma de Mèxic i va col·laborar activament amb els cercles d’exiliats catalans en aquell país. L’any 1946 va passar al Romance Language Department de la Wesleyan University.