Sumem Banyoles denuncia que no s’ha invertit un milió d’euros en la xarxa ciclable

La formació exposa que des de l’any 2019 l’equip de Govern només ha construït tres trams nous de carril bici

DdG. Banyoles

Sumem Banyoles denuncia que «l’afirmació (per part de l’equip de Govern) sobre la inversió de més d’un milió d’euros en infraestructura ciclista des de l’any 2019 a Banyoles és falsa».

A través d’un comunicat, la formació exposa que des de l’aprovació del Pla Director de la Bicicleta (2019) fins ara «només s’han construït 3 trams nous de carril bici». Es tracta, detallen, de «la plataforma única del carrer Girona, la vorera-bici de l’Avinguda de la Farga i el carril bici de la plaça Sant Pere».

La «resta» d’actuacions, denuncien, «són actuacions fetes abans del 2019 com els carrils bici del carrer Boi Juscafresa o el del carrer Concòrdia d’Aigües de l’Estany, construïts l’any 2018». «O bé es tracta d’obres ja executades on s’han realitzat tasques de manteniment, com el del carrer dels Agraris (30.000 euros) o el vora estany (254.000 euros).

Pel que fa als 485.000 euros «destinats a la Via Verda», assenyalen que es tracta d’una «inversió feta de forma conjunta pels sis municipis del Pla de l’Estany per on passa la via, des de Palol de Revardit a Serinyà».

Amb tot, la formació exposa que «des de l’any 2019, Banyoles ha invertit en la xarxa pedalable al voltant de mig milió euros» i conclou que «la major part dels diners s’han destinat al reasfaltatge dels carrils bici existents i, la resta, s’ha adreçat al projecte de Via Verda i estudis sobre la mobilitat, els quals no s’han acabat executant».