Anglès bat el rècord de calor amb 26,3 graus per Nadal

Han estat les festes més càlides de la història en diversos punts del litoral i el prelitoral català

L.F.G.

Diversos punts de les comarques gironines, especialment al litoral i prelitoral, han registrat el Nadal amb les temperatures més altes des que hi ha registres. Segons assenyala el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), entre el 21 i el 26 de desembre la temperatura màxima s’ha situat entre els 20 i els 24 graus a les comarques del litoral i el prelitoral. El rècord, tanmateix, es va registrar a Anglès el dia 25, quan es va arribar als 26,3 graus, la temperatura més alta mesurada per les estacions de la xarxa catalana en un mes de desembre. De fet, la Selva va viure un dia de Nadal insòlitament càlid, ja que a Santa Coloma de Farners també es va arribar als 24,6 graus.

Segons les dades del Meteocat, també destaquen els 23,8 graus de mitjana que es van registrar el dia de Nadal a Girona. A partir de Sant Esteve, les temperatures van començar a declinar lleugerament, tot i que encara van ser considerablement altes en diversos punts, com per exemple a Barcelona.

A més, el meteoròleg Gerard Taulé constata que aquest mes de desembre s’acaba l’any més càlid des de 1884 a Girona (que és quan comencen els registres), amb una temperatura mitjana de 18,4 graus, quan la mitjana climàtica a Girona centre és de 15,6 graus des de 1884.