Condemnats a 4 mesos de presó i a una multa de 5.000 € per contraban de tabac

La policia francesa enxampa dos reincidents a la frontera a la Cerdanya amb 47 quilos de cigarrets

Els 47 quilos de cigarrets intervinguts a la Cerdanya. | DOUANE FRANÇAISE

Els 47 quilos de cigarrets intervinguts a la Cerdanya. | DOUANE FRANÇAISE / e.b. puigcerdà

E.B.

Els agents de duanes de la Cerdanya sovint van enfeinats amb temes de contraban de tabac i cigars. A principis de desembre, el dia 6, els agents van descobrir 47 quilos de cigarrets de contraban que anaven en 235 paquets. Van aturar un vehicle a la frontera, a prop de Puigcerdà, amb dues persones a bord. En identificar-los, els agents de fronteres van comprovar, que ambdós individus eren reincidents.

Ambdós van ser detinguts pels fets i posteriorment, se’ls va lliurar a la policia judicial per ser presentats davant un jutge. El 8 de desembre es va fer compareixença al jutjat judicial de Perpinyà. Ambdós individus van reconèixer els càrrecs que se’ls imputava, segons informen des de la Duana francesa.

El jutge francès després de prestar-los declaració, els va condemnar a quatre mesos de presó i al pagament d’una multa duanera de 5.000 euros. A més va ordenar la confiscació del seu vehicle i dels cigarrets intervinguts per la policia duanera a la frontera.

37 tones de tabac

Des de principis del 2022, i només al departament oriental dels Pirineus -el que fa frontera amb les comarques de Girona-, els agents de duanes han dut a terme 932 actuacions judicials que han acabat amb l’embargament de prop de 37 tones de tabac per part de la policia de fronteres francesa desplegada en aquesta zona.

Subscriu-te per seguir llegint